Het formaat van de kaart is altijd 14,8 centimeter bij 29,9 centimeter, gevouwen in een winkelvouw drieluik, deze maten zijn niet aan te passen.
De positie van de foto’s wordt automatisch gerangschikt door het platform, afhankelijk van het aantal staande of liggende foto’s wordt de ideale indeling bepaalt. Deze posities zijn niet door u zelf aan te passen.
De achtergrond van de kaart wordt bepaalt door het platform, tenzij u GrannyGram vanuit een organisatie verstuurt, is de achtergrond niet door u zelf aan te passen.

De positie van het adres op de kaart is van belang voor de leesbaarheid in het venster van de envelope. U kunt uiteraard het adres aanpassen, maar niet de positie van het adres op de kaart.

We werken aan uitbreidingsmogelijkheden om GrannyGram ook buiten Nederland te versturen, tot die tijd is enkel verzending binnen Nederland mogelijk.
Het platform selecteert foto’s op basis van staand en liggend formaat, het is mogelijk dat u een afwijkende maat heeft toegevoegd en dat daardoor de afwerking minder logisch lijkt, houdt hier rekening mee bij het toevoegen van foto’s met afwijkende maten.
In deze versie van GrannyGram zijn de tekstbalken altijd zichtbaar, ook als er geen tekst is toegevoegd aan een foto. In sommige gevallen kan het voorkomen dat een tekstbalk ongelukkig over een foto valt waardoor een deel minder goed zichtbaar is.
U kunt de kaart aanpassen tot aan de sluitingsdatum. U als beheerder heeft de mogelijkheid om alle foto’s en teksten aan te passen. Als groepslid van een kaart kun je enkel je eigen foto’s aanpassen, de beheerder bepaalt uiteindelijk welke foto’s er daadwerkelijk op de kaart komen.
De foto kan uit het overzicht verwijderd worden door deze lang in te drukken.
In eerste instantie bepaalt u zelf de verzend periode, 2 of 4 weken. Deze kunt u ten alle tijden naar eigen inzicht aanpassen. In tweede instantie wordt de kaart pas verzonden als er minimaal 8 foto’s zijn toegevoegd. Dus als er bijvoorbeeld maar 7 foto’s zijn toegevoegd wordt de kaart NIET verzonden en wordt er dus ook geen credit afgeschreven van uw tegoed. 2 Dagen en 2 uur voor de sluitingsdatum krijgt u een melding met de vraag of u nog foto’s wilt toevoegen aan de kaart, zo kunt dus ook nooit vergeten om foto’s toe te voegen.